Vraag PMO’s bij Adaptics aan via PMO-Vergelijken.nl en u bent voordeliger uit!
Krijg gratis extra gezondheidsdiensten door uw PMO via PMO-vergelijk.nl aan te vragen.
PMO Adaptics
Het PMO staat voor Preventief Medisch Onderzoek. Dit onderzoek is een verzameling methoden om de leefstijl, het werkvermogen en de gezondheid van medewerkers te bewaken en te bevorderen. Wij stemmen de inhoud hiervan af op de doelgroep, de risico’s uit de RI&E en specifieke wensen.
Het fysieke onderzoek doen wij altijd op locatie. Eventueel zetten we hierbij ons mobiele test- en meetlaboratorium de Gezondheidsbus in.
DE KERNDOELEN VAN HET PMO
De doelstelling van het PMO, “alleen de in de arbeidssituatie gelegen gezondheidsrisico’s zijn bepalend voor het onderzoek”, is getransformeerd naar de veel ruimere uitgangspunten van het PMO met als kerndoelen:
- Preventie van beroepsziekten en arbeidsgerelateerde aandoeningen bij zowel individuele als groepen werknemers;
- Bewaken en bevorderen van de gezondheid van de individuele en groepen werknemers in relatie tot het werk;
- Bewaken en verbeteren van het functioneren en de inzetbaarheid (vitaliseren) van de individuele werknemer.
Dit betekent dat naast instrumenten die de arbeidsgerelateerde- en algemene gezondheidsrisico’s meten er ook instrumenten ingezet worden die inzicht geven over de vitaliteit van de medewerkers. Daarnaast ligt de nadruk veel meer op gerichte individuele interventies en groepsinterventies met als doel het verbeteren van de vitaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers. Het uitgangspunt hierbij is dat de medewerker zélf in het vitaliseren een belangrijke rol vervuld. Na afloop van de interventies kunnen daarop controletesten plaatsvinden om de resultaten van de interventies (afname gezondheidsrisico’s, toename vitaliteit en inzetbaarheid) te meten.
Adaptics onderscheid zich in haar maatwerk aanpak, integrale werkwijze, gedegen communicatie en projectmanagement en uitvoering op locatie of in de Gezondheidsbus.
ERVARINGSVERHAAL MEDEWERKER MONUTA:
“Ik vind het een goed idee om je eens in de drie/vier jaar te laten onderzoeken om te kijken of er iets aan de hand is. Daarom heb ik me ook dit keer weer aangemeld. Het onderzoek ging goed, het was wel wat rumoerig. Dat vond ik minder prettig. Ik vond het wel veel beter dan bij Arbodienst vorige keer, dat onderzoek was wat amateuristischer. De begeleiding in de Gezondheidsbus was heel goed. Aansluitend aan het onderzoek volgde het leefstijlgesprek.
“Natuurlijk weet je wel dat je een aantal dingen beter anders kunt doen, maar met die onregelmatige uren heb ik er vaak geen zin meer in.”
In het onderzoek bleek echter dat mijn cholesterol te hoog was en mijn conditie niet zo best. Mijn voornemen is dan ook wel om meer te bewegen en beter te eten. Kleine dingen als andere boter gebruiken en wat vaker wandelen of fietsen kunnen hier al bij helpen. Ik dacht dat het hierna klaar was, maar een paar dagen later werd ik gebeld dat mijn ECG afweek. Volgens de ECG bleek het om hartritmestoornissen te gaan, in rust zelfs. Ik werd doorverwezen naar de huisarts en kon meteen door naar de cardioloog. Ik moet nu een scan laten maken van de bloedvaten en als het niet goed is, word ik gedotterd. Ik was wel eens moe, maar dan dacht ik ‘ik heb ook hard gewerkt, het zal wel’. Dit had ik dus echt niet verwacht. Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat je je af en toe laat onderzoeken. Ik kan het iedereen aanraden.”